if (!isset($_POST['submit'])) { // formular se zobrazuje poprve ?>
|
Versorgung von Lebensmittelgasen N2, CO2 und GasmischungenBier und Alkoholfreiegetraenke helfen in unserem Leben zum Appetitgunuss nach. Die Getraenkeindustrie nutzt die Gase in verschiedenen Weisen, die ein breites Spektrum umfassen - von Benutzung in grossen Betrieben (direkt beim Produktion – Bierbrauereien, Mineralwasserfabrigen usw.) bis zur Bar und Gaststaetten, wo die Getraenke konsumiert werden. Die Gase sind hier fuer Getraenkeverzapfung benutzt. Nežádoucí složkou nealkoholických i alkoholických nápojů je kyslík, protože oxidací nápojů snižuje jejich kvalitu a trvanlivost. Nabízíme plyny společnosti Linde Technoplyn, a.s. divize Gastrogas pro nápojový průmysl oxid uhličitý, dusík nebo jejich směs - BIOGON®. Nově prodáváme lahve s propan-butanem od společnosti Český plyn, k.s.
Bestellung von Lebensmittelgasen |
|
Prodej potravinářských plynůPivo a nealkoholické nápoje přispívají v našem životě k chuťovým požitkům již řadu let a příznivou roli zde sehrává technologie plynů. Nápojový průmysl používá plyny různými způsoby, které zasahují široké spektrum tohoto odvětví - od využití ve velkých závodech (přímo ve výrobě – pivovary, sodovkárny atd.) až po bary a restaurace, v nichž se nápoje konzumují a plyny se využívají k jejich čepování. Nežádoucí složkou nealkoholických i alkoholických nápojů je kyslík, protože oxidací nápojů snižuje jejich kvalitu a trvanlivost. Nabízíme plyny společnosti Linde Technoplyn, a.s. divize Gastrogas pro nápojový průmysl oxid uhličitý, dusík nebo jejich směs - BIOGON®. Nově prodáváme lahve s propan-butanem od společnosti Český plyn, k.s. Ceník potravinářských plynů a propan-butanu:
Zajišťujeme samozřejmě i rozvoz plynů. Ceník pronájmů lahví:
PivoOxid uhličitý pro čepování piva garantuje vhodnost použití pro potravinářství a zaručuje správnou hygienu výčepního zařízení. Jeho použitím se do piva nedostávají žádné jiné plyny, které by mohly měnit chuťové a jiné vlastnosti piva. Je však třeba dbát na to, aby nedošlo k přesycení piva oxidem uhličitým. Řešením tohoto problému je speciální směs oxidu uhličitého a dusíku BIOGON®. Zajišťuje dokonalou ochranu piva před zvětráváním v sudu i v potrubí a podporuje tak jeho trvanlivost. Tato vlastnost předurčuje BIOGON® pro použití také v provozech s nižší výtočí piva, kde jsou sudy naraženy delší dobu. BIOGON® zabraňuje přesycení piva oxidem uhličitým, což jistě ocení všichni pivaři. Zvyšuje také kvalitu a trvanlivost pěny, zachovává správný říz piva a umožňuje čepování pod větším tlakem, tedy rychleji. Směsné plyny BIOGON® 50 (50 % dusíku, 50 % oxidu uhličitého CO2) a BIOGON® 20 (80 % dusíku, 20 % oxidu uhličitého) dodáváme v ocelových lahvích o vodním objemu 10 l, 20 l a 50 l dle přání zákazníka. Dávkování malých množství hluboce zchlazeného zkapalněného dusíku řeší dva důležité úkoly technologie stáčení. Zabraňuje oxidaci nápoje a růstu mikroorganismů a udržuje v nádobách určitý vnitřní tlak, aby byly dostatečně stabilní a odolaly mechanickým zatížením a zborcení. Kapalný dusík se taktově dávkuje do části hlavy nádoby, tj. nad hladinu nápojů. Hluboce zchlazený zkapalněný dusík (cca -196 °C) se při pokojové teplotě velmi rychle odpařuje a vytlačuje přitom zbytkový kyslík. U výrobků, které jsou velmi citlivé na oxidaci, se ještě navíc prázdná nádoba propláchne dusíkem. Tím se ještě víc sníží zbytkový obsah kyslíku v uzavřené nádobě. Pokud je v popředí zvyšování tlaku a ne inertizace, musí se nádoba zavřít dříve, než se veškerý dusík odpaří. Odpařující se dusík zvýší v uzavřené nádobě žádaný vnitřní tlak. VínoKyslík a víno nejdou dobře dohromady. Určité množství kyslíku je samozřejmě nezbytné pro proces výroby vína, ale nechtěný kontakt vína a vzdušného kyslíku může vést k enzymatické oxidaci a ke zhoršení vzhledu a chuti vína. Technické plyny, především dusík a oxid uhličitý, Vám pomohou vyřešit mnohá úskalí v technologickém procesu výroby a skladování vína. Ochranná atmosféra dusíku ve volném prostoru v nádrži nad vínem Vám umožní udržet kvalitu vína i po dobu několika měsíců. "Suchý led " neboli pevný oxid uhličitý lze velmi účině využít ke chlazení hroznů bezprostředně po sběru, nebo pro chlazení rmutu. Nealkoholické nápojeOxid uhličitý tvoří nezbytnou surovinu pro většinu nealkoholických nápojů a minerálních vod. Dodáváme vysoce čistý potravinářský oxid uhličitý, jak pro velkovýrobu sycených nealkoholických nápojů a dosycování minerálních vod, tak i pro přípravu nealko nápojů v zařízeních PREMIX POSTMIX přímo v restauračních zařízeních.
Děkujeme |