Nastavení základního tlaku
s ohledem na teplotu nápoje

Nastavení základního tlaku s ohledem na teplotu nápoje
Teplota uskadněných sudů ve °C 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Při obsahu CO2 0,88 0,94 1,01 1,07 1,15 1,22 1,30 1,37 1,45 1,53 1,61 1,70 1,78 1,87 2,05
K základnímu tlaku je nutné připočítat celkovou ztrátu CO2 na danou délku pivního vedení.
0,1 bar na každých započatých:
- 6 m délky vedení o vnitřním průměru 10 mm
- 5 m délky vedení o vnitřním průměru 7 mm
0,1 bar na každý započatý metr převýšení
0,1 bar na každý zapojený sud
0,1 bar jako bezpečnostní faktor

POZOR - tlak hnacího média nesmí překročit 3 bary!

Devatero správného ošetření piva



Pivo musí být uskladněno ve vzdušných, suchých prostorách s omyvatelnou podlahou a optimální teplotou 15°C
(max. 20°C).

Pivo je třeba před naražením nechat alespoň 24 hodin v klidu.

Aby mělo pivo říznou chuť, bohatou pěnu a vybízelo k dalšímu napití, svěřte první seřízení odborné firmě, jakož i pravidelnou kontrolu.

Sklenice udržujte vždy čisté, na mytí používejte speciální mycí prostředky.

Pivo čepujte do čisté, chladné a mokré sklenice.

Pivo podávané zákazníkovi by mělo mít teplotu 7 - 10°C.

Kontrolujte správnost nastavení tlaku oxidu uhličitého (plynu).

Denně po ukončení čepování propláchněte celé pivní vedení vodou a jednou týdně sanitačním roztokem.

Dbejte na čistotu a útulnost prostředí, v němž se pivo podává.